Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Υποκρισία της «Αιγαίου» και κάλεσμα αγώνα για την κατάργηση των Διοδίων Αιγινίου



Την Παρασκευή 6-2-15 είχε οριστεί δικάσιμος για την δίωξη οκτώ πολιτών της Β. Πιερίας λόγω «παράνομης κατάληψης διοδίων στις 20-10-13».  Πρόκειται για μια από τις διαδηλώσεις που είχαν γίνει και η επιτροπή πολιτών με συμμετοχή του τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γελαλή και του τότε Δημ. Συμβούλου (νυν Δημάρχου) κ. Λαγδάρη είχε ζητήσει από την Αστυνομία ημίωρη περίπου ελεύθερη διέλευση οχημάτων και ενημέρωση από τους πολίτες με έντυπα.
Το αίτημα μετά από συνεννόηση με την «Αιγαίου» και τον Εισαγγελέα, έγινε δεκτό όπως μας είπε η αστυνομία, (όπως και σ’όλες τις άλλες διαδηλώσεις) και αποχωρήσαμε μετά το τέλος του συμφωνημένου χρόνου.  Ήταν δηλαδή μια αδειοδοτημένη, νόμιμη και απολύτως ειρηνική έκφραση διαμαρτυρίας που δεν υπάρχει κανείς σοβαρός λόγος να ασκηθεί δίωξη.   Στη δίκη (αν γινόταν) ήταν αυτονόητη η αθώωσή μας και γι’αυτό η εταιρεία ζήτησε την αναβολή της.  Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου την αποδέχτηκε σε ένδειξη καλής θέλησης και φυσικά ζήτησε να αιτηθεί η αναβολή στις 9 μ.μ. πριν την έναρξη της διαδικασίας (είχαμε αριθμό σειράς 40), για να αποχωρήσει ο καθένας στις δουλειές του.  Δυστυχώς με έκπληξη είδαμε ότι ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας (αλήθεια ποιον ρόλο θα είχε αν γινόταν η δίκη;), το αρνήθηκε λέγοντας ότι «θα το ζητήσουμε όταν έρθει η σειρά μας», δηλαδή αργά το μεσημέρι.  Ήλπιζαν δηλαδή στην αναβολή λόγω ωραρίου για να μην «χρεωθούν» το σχετικό αίτημα, επιδεικνύοντας μέγιστη υποκρισία και αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία των πολιτών.  Έδειξαν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η συνέχιση της δίωξης προς εκφοβισμό των πολιτών.  (Η δίκη ανεβλήθη για τις 15-1-16).
Την Παρασκευή που μας έρχεται στις 13-2-15 θα γίνει άλλη δίκη, που έχει αναβληθεί επίσης πολλές φορές, για διαδηλώσεις στα διόδια Αιγινίου από τις 28-1-13 με κατηγορούμενους δεκάδες πολίτες.  Η Ελληνική δικαιοσύνη πιστεύουμε ότι θα αθωώσει τους κατηγορούμενους για ειρηνικές, αδειοδοτημένες και απολύτως νόμιμες διαδηλώσεις, αποτινάσσοντας το κλίμα φόβου. Ζητούμε από τους κατοίκους της Πιερίας να είναι εκεί, τονίζοντας ότι οι ειρηνικοί αγώνες του λαού δεν ποινικοποιούνται και οι διώξεις δεν μας φοβίζουν.
Ζητούμε επίσης:
-         Από την «Αιγαίου» να περιοριστεί αυστηρά στο συμβατικό της έργο και να σέβεται τους θεσμούς και το λαό της περιοχής.
-         Την κυβέρνηση να αντιληφθεί την απόλυτη ιδιαιτερότητα των διοδίων Αιγινίου με τις τραγικές συνέπειες στην ασφάλεια και την κοινωνική – οικονομική ζωή της περιοχής και να προχωρήσει άμεσα στην αναστολή λειτουργίας τους, στην πορεία κατάργησής τους μέσω της τροποποίησης της σχετικής σύμβασης.
-         Τους Βουλευτές και τους θεσμικούς μας εκπροσώπους να πάρουν πρωτοβουλίες άμεσα και αποτελεσματικά.
-         Τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού να ξεφύγει από την αδράνεια, και να προχωρήσει σε αγωνιστικές και πολιτικές ενέργειες.
-         Τον λαό της Πιερίας να βρίσκεται στα Δικαστήρια Κατερίνης στις 13-2-15 (9π.μ.) και να είναι έτοιμος για νέους αγώνες.

ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ
Η ΠΙΕΡΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ


                                                                                            Αιγίνιο 10-2-15
                                                                              Για την Δημοτική Παράταξη
                                                                                          Γιώργος Γκαϊντατζής
                                                                                         Δημοτικός Σύμβουλος
                                                                                Δήμου Πύδνας-Κολινδρού