Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Να σταματήσουν επιτέλους οι ρουσφετολογικές προσλήψεις δύο μηνώνΠρόσφατα στον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού διενεργήθηκε από τον ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ νέα πρόσληψη προσωπικού (4 γυμναστές και 16 καθαρίστριες) χρονικής διάρκειας δύο μηνών.  Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 στην ιστοσελίδα του δήμου και τοιχοκολήθηκε στα δημαρχεία των πρώην καποδιστριακών δήμων. Η προθεσμία ήταν πέντε ημέρες.. 
Εκτός του ότι είναι απαράδεκτο το καθεστώς των δίμηνων συμβάσεων, ιδίως για θέσεις  που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, η διαδικασία της γνωστοποίησης μάλλον μεθόδευση θυμίζει. Μήπως ο στόχος είναι να το μάθουν μόνο οι «ημέτεροι»;  Και όσοι δεν είναι εκλογικοί πελάτες των δημοτικών μας αρχόντων (!) είναι πολίτες β΄ κατηγορίας; 
Το σύνολο όλων των προσλήψεων μπορούν να προγραμματιστούν και να γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ.   Όμως η Δημοτική αρχή συνεχίζει την ρουσφετολογική τακτική της, που υποτιμά την αξιοπρέπεια των ανέργων και των Δημοτών, επιλέγοντας ημέτερους χωρίς κριτήρια και χωρίς καν πλατιά ενημέρωση.
Για άλλη μια φορά τονίζουμε την ανάγκη κατάργησης αυτής της ρουσφετολογικής τακτικής και καλούμε την «νέα» (!) Δημοτική αρχή να δεσμευτεί από τώρα ότι δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ αυτόν τον τρόπο προσλήψεων αλλά θα γίνονται όλες προγραμματισμένα με ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων, με διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες.

                  06 – 06 –  2014
                                                                               Για την Σ.Ε
                                                                            Γ. Γκαϊντατζής