Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ενημερωτικό έντυπου




ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Υποψήφιος Δήμαρχος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΑΪΝΤΑΤΖΗΣ

Φίλες – φίλοι,  Συνδημότισσες – Συνδημότες

   Αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές γιατί νομίζουμε ότι οι απλοί πολίτες πρέπει να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: Έναν Δήμο που θα λειτουργεί με δημοκρατία, διαφάνεια, σύγχρονη οργάνωση και ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο.  Έναν Δήμο που θα έχει πρωταγωνιστή αυτόν για τον οποίο υφίσταται: τον απλό πολίτη με τις ανάγκες του.
    Ζήσαμε και ζούμε δύσκολες εποχές εξαιτίας πολιτικών που ζημίωσαν την χώρα και την τοπική Αυτοδιοίκηση.  Ζήσαμε και ζούμε δημοτικές διοικήσεις με δημαρχοκεντρικές λογικές, με τοπικισμούς και ανούσιους καυγάδες, με τυχαίες αναποτελεσματικές δράσεις, με αδιαφάνεια και κλειστές ομάδες εξουσίας, με τον πολίτη στη γωνία.
    Σας καλούμε λοιπόν  όχι μόνο να αντιδράσουμε αλλά και να δράσουμε!  Να δημιουργήσουμε τον νέο δήμο Πύδνας – Κολινδρού.  Τον Δήμο που μας αξίζει και δικαιούμαστε, τον Δήμο του πολίτη.
    Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις βασικές προγραμματικές αρχές μας.  Αναζητούμε την  κριτική και προτάσεις, ώστε να καταλήξουμε σε ένα ώριμο και ολοκληρωμένο σχέδιο. 

                                                          Μάρτιος 2014 
                                                          Γιώργος Γκαϊντατζής



ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
    Η βαρβαρότητα των  πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας και επιβάλλει την ανάγκη για  μια Τοπική Αυτοδιοίκηση όχι μόνον διαχειριστικής αποτελεσματικότητας, αλλά κυρίως αγωνιστικής στάσης, που μαζί με το λαό θα αγωνισθεί για τη λύση των προβλημάτων. Οι έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε απαιτούν και  αυτοδιοίκηση εκτάκτου ανάγκης. 
Πιστεύουμε ότι αυτήν την αναγκαιότητα εξυπηρετούν οι ακόλουθες αρχές:
1.     Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί έκφραση της κοινωνίας των πολιτών. Χωρίς συλλογική διαβούλευση, έλεγχο, διαφάνεια και δημοκρατικό προγραμματισμό χάνει  το λόγο της ύπαρξής της. Πρέπει να επιδιώκει κάθε φορά τη συμμετοχή των πολιτών και των φορέων τους στη λήψη των αποφάσεων, ενεργοποιώντας θεσμούς άμεσης δημοκρατίας. Λόγω της άμεσης καθολικής δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων της, μπορεί να υπηρετεί την τοπική κοινωνία σε όλα τα πεδία των αναγκών της και να συγκρούεται, όταν χρειάζεται,  με κέντρα αποφάσεων της κρατικής εξουσίας και ιδιωτικά συμφέροντα.
2.     Απορρίπτουμε το δημαρχοκεντρικό μοντέλο και τις υπερεξουσίες του ενός. Η δημοτική διοίκηση χρειάζεται ένα νέο ύφος, χωρίς αυταρχισμό και αλαζονεία.
3.     Θέλουμε έναν δήμο που θα κατοχυρώνει την ισότητα και την ισοπολιτεία μεταξύ των δημοτών, που δε θα λειτουργεί κάνοντας εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια στους εκλογικούς πελάτες της  δημοτικής αρχής. Το μοντέλο του τοπικού «άρχοντα» που μοιράζει μίζερες θέσεις κακοπληρωμένης εργασίας σε συμβασιούχους, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη των νέων κυρίως να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους μας προσβάλλει όλους.
4.     Το δημοτικό και τα τοπικά συμβούλια πρέπει να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο και αποφασιστικές αρμοδιότητες, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιούργησε η συγκεντρωτική δομή των «καλλικρατικών» δήμων και να αποκτήσουν φωνή οι τοπικές κοινωνίες που μπήκαν στο περιθώριο. 
Ο δήμος πρέπει να πρωταγωνιστεί  σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, αξιο-ποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Να επιδιώκει την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των γεωγραφικών διαμερισμάτων του και όχι μόνον αυτών που η διοίκηση θεωρεί κεντρικά.  Να στηρίζει τις παραγωγικές προσπάθειες των δημοτών,  με σεβασμό στις πραγματικές ανάγκες τους.
5.     Η προστασία του περιβάλλοντος σχετίζεται αναπόσπαστα με την ποιότητα ζωής των πολιτών και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Δεν μπορεί να θυσιάζεται για την εξυπηρέτηση κάποιων που επιδιώκουν εύκολο κέρδος.
6.     Ο περιορισμός  των πόρων των δήμων, σε συνδυασμό με τις αυξημένες αρμοδιότητες, τους οδηγεί σε κατάρρευση. Επιβάλλεται δυναμική και μελετημένη διεκδίκηση πόρων και συνετή διαχείριση τους. Η διαφάνεια, ο έλεγχος και η νομιμότητα των δαπανών είναι πρωταρχικό μέλημα.
7.     Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στις ιδιωτικοποιήσεις που εξελίσσονται και στους δήμους. Η αυτοδιοίκηση οφείλει να υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά και να αντιτίθεται στην εμπορευματοποίηση υπηρεσιών ζωτικής σημασίας για τους πολίτες.
8.     Πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της εξαθλίωσης. Ο δήμος πρέπει να είναι μοχλός οργάνωσης της αλληλεγγύης, με τη συγκρότηση ενός δικτύου υπηρεσιών, που θα απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα στους ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους.
9.     Το ανθρώπινο δυναμικό των δήμων απολύεται μαζικά. Διεκδικούμε αυτό που είναι αυτονόητο για μια σύγχρονη κοινωνία: ενίσχυση των αποκεντρωμένων φορέων σε εξουσίες, πόρους και προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για να μπορούν να υπηρετήσουν αποτελεσματικά τις τοπικές κοινωνίες. Οργανωτική και παραγωγική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του Δήμου χωρίς εργαζόμενους είναι αδύνατη.
      Με βάση αυτές τις αρχές καλούμε όλους τους συνδημότες μας σε μια αμφίδρομη ουσιαστική επικοινωνία, για να συνδιαμορφώσουμε ανά περιοχή ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα, που δεν θα είναι μόνο προεκλογικό αλλά, κυρίως, θα είναι  ένας οδηγός των μετεκλογικών μας πράξεων.

Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια μας, 
πριν και μετά τις εκλογές.















ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γιώργος Γκαϊντατζής του Αναστασίου

   Γεννήθηκε το 1964 στο Αιγίνιο, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Το 1987 πήρε το πτυχίο  του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2010 πήρε το πτυχίο του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1989 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και υπηρέτησε  τα περισσότερα χρόνια στο Γενικό Λύκειο Αιγινίου. Από το 2011 είναι διευθυντής του Γυμνασίου Αιγινίου. Έχει  πλούσια κοινωνική δράση (Δημοτική Βιβλιοθήκη, Αιμοδοτικός Σύλλογος Αιγινίου κ.ά.) και διαρκή παρουσία σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Από το 2002 μέχρι το 2005 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λειτουργών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. Από το 2005 είναι μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ως εκπρόσωπος των καθηγητών. Από το 1989 εντάχθηκε στον Συνασπισμό  και  τώρα είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγμένος στην Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας.   Είναι παντρεμένος και έχει 
δύο κόρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου