Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Απαξίωση των δημοτικών βιβλιοθηκών, εγκατάλειψη του Πολύκεντρου, αναχρονισμός σε βάρος των παιδιών με μονοθέσια σχολεία και αδράνεια στην μόνιμη απουσία Δημοτικών Συμβούλων.


     Η πρότασή μας για την λειτουργία των δημοτικών βιβλιοθηκών (από τις πέντε οι δύο λειτουργούν επί του παρόντος  2-3 ημέρες την βδομάδα τις ακατάλληλες ώρες 8-12 π.μ. με υπαλλήλους οκτάμηνης σύμβασης, μετά θα κλείσουν πάλι) δημοσιεύτηκε και την παρουσιάσαμε στην συνεδρίαση του ΔΣ στις 24-10-17. Καμία απάντηση-καμία αντίδραση από την δημοτική αρχή για αυτό το …τριτεύον ζήτημα. Θα παραμείνουν δηλαδή δυστυχώς κλειστές και απαξιωμένες και στα επόμενα χρόνια.
    Ρωτήσαμε για το τι προτίθεται να κάνει με το Πολύκεντρο  Αιγινίου, όπου επιδικάστηκε και πάλι πληρωμή 300€ τον μήνα στους προσκόπους(ΣΕΠ). Η απάντηση είναι ότι τους ενημερώσαμε εγγράφως ότι προτιθέμεθα να…αποχωρήσουμε! Η με κόστος 5000€ γνωμοδότηση του δικηγόρου-πολεοδόμου για απαλλοτρίωση ξεχάστηκε μάλλον(θυμίζουμε ότι τοποθετήθηκε στο ζήτημα της μεταβίβασης από το χουντικό ΔΣ οικοπέδου  και όχι πλατείας, παραβλέποντας το ουσιαστικότερο στοιχείο ακυρότητάς της).Για δυναμική πολιτική και νομική δράση καμία συζήτηση και πάλι.
     Θέσαμε το ζήτημα της αναπλήρωσης των δημοτικών συμβούλων που μονίμως και αδικαιολογήτως απουσιάζουν. Ενώ είναι θέμα της διοίκησης να εφαρμόσει τον νόμο και να προασπίσει το δικαίωμα των δημοτών να εκπροσωπούνται στο ΔΣ μέσω αιρετών, την ευθύνη ανέλαβε ο πρόεδρος (σιωπούσε ο Δήμαρχος), λέγοντας ότι θα τους…κρίνουν οι πολίτες. Προφανώς θα τους ξαναδούμε υποψήφιους, αφού οι ψήφοι που παίρνουν είναι χρήσιμοι…
     Στα θέματα του ΔΣ επίσης τονίσαμε:
-Την χαλαρότητα είσπραξης ανταποδοτικών οφειλών, με πρώτο ζήτημα την άρδευση, που στερεί πολύτιμους πόρους και εμπεδώνει την αντίληψη της προαιρετικής πληρωμής.
    -Την αντίθεσή μας στην συνέχιση της λειτουργίας του μονοθέσιου της Παλαιόστανης και του τριθέσιου της Σφενδάμης που στηρίζεται στην ξεπερασμένη-αναχρονιστική-ψηφοθηρική αντίληψη της «κάποιας κίνησης στα μικρά χωριά» καταδικάζοντας τα παιδιά σε υποβαθμισμένη παροχή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Προτείναμε την λειτουργία ενός μεγάλου σύγχρονου Δημοτικού Σχολείο στην Δημοτική Ενότητα(ΔΕ) Πύδνας, όπως γίνεται και στις άλλες ΔΕ του Δήμου.
     Τέλος με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής μας καλούμε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας, που συστήνουμε ως παράταξη, με θέμα τις δομές υγείας στον Δήμο μας.
                                                                            26-10-17

                                                                               Η ΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου